EKOArtIVIZEM
Umetnost je že od nekdaj bila najmočnejše orodje za trkanje na človeka srca, poleg tega, pa nam poglobljena umetnost lahko odpre vrata za lastno izkustvo, kajti dandanes je najpomembnejša naloga pri reševanju Narave: sprememba človeka. Razne ekološke akcije so resda tudi nujno potrebne, ravno tako je nujno potrebno preprečevanje uničevanja narave in ozaveščanje kako lahko z vsakdanjimi navadami delamo čim manj škode, a vse to žal ni več dovolj. Potrebno je spremeniti naš temeljni odnos do Narave. Ali kakor pravi načelo poglobljene ekologije: obsojeni smo na propad, če ne bomo z naravo spletli globlje, celo duhovne vezi.
PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
Odprte smo za predloge in željne sodelovanja z umetniki in ustvarjalci, ki ustvarjajo ali bi radi ustvarjali umetnost z namenom ekološkega ozaveščanja in dviganja zavesti. Po svojih najboljših močeh na različne načine podpiramo naravovarstvene umetnike in aktiviste, med poletjem pa so le-ti tudi dobrodošli v našem centru, da se regenerirajo ali pa, da pridejo na ustvarjalni oddih kovati nove načrte, medtem ko pijejo vodo iz našega vrelca navdiha. Vsi ostali, pa ste dobrodošli, da se nam pridružite v društvu ali na delavnicah poglobljene umetnosti in prispevate delček sebe pri kreaciji lepšega sveta.
Zdravilna umetnost za Naravo
Aktivizem preko umetnosti ima še eno dodatno posebno moč in sicer, da usmerjena srčna namera umetnika deluje tudi na drugih ravneh, tam, kjer nas Narava sama lahko 'sliši'. In verjemite, Življenje zelo ceni takšna prizadevanja. V Terra Animi se trudimo, da ima vsa naša umetnost namen ozaveščanja in dvigovanja srčne zavesti, poleg tega pa imamo v načrtu še veliko ekoartivističnih projektov. Zaenkrat bo vodilno vlogo vsekakor imelo: Pripovedovanje zgodb za naravo, retellingi klasičnih zgodb in dogodki Obrednih zgodb; še naprej bomo pri Kironu izvajali Obredno umetnost s konji, tako skupinsko, kot individualno; sledile pa bodo še knjige; razni tematski slikarski natečaji in poslikava 'Noetove barke';
ples Duše Zemlje; nekaj pa bo tudi uporabne umetnosti, ki spodbuja globlji odnos, kar boste našli med našimi izdelki.
PRVI SLIKARSKI EKOartIVISTIČNI NATEČAJ:
Rdeče kapice Nove dobe
Ko že govorimo o moči umetnosti: ste vedeli, da je prav zgodba o Rdeči kapici v resnici odgovorna za sovraštvo do volkov in njihovega iztrebljanja? V Franciji, iz kjer zgodba izhaja, so zaradi nje pobili na milijone volkov. In tako kot se je zgodba potem širila po celem svetu, se je z njo širilo tudi sovraštvo do volkov. Verjetno ni zgodbe, ki bi imela večji vpliv na naravni svet, kot je ta. Žal tako skrajno negativnega. Najhuje je bilo seveda za volkove, posledično po je veliko škodo utrpela tudi naša ženska narava, saj nam je bila odvzeta pot v gozd in učenje o instinktivni, divji duši. Ni zastonj, da je Clarissa Pinkola Estes svoje izjemno knjižno delo o arhetipu divje ženske poimenovala: Ženske, ki tečejo z volkovi. Kaj lahko razberemo iz dušnega zemljevida, ki je skrit v zgodbi o Rdeči kapici in zakaj se je tako globoko usidrala v našo podzavest vam pripovedujemo na retellingu klasične zgodbe. Rdeče kapice Nove dobe je naslov slikarskega opusa za zaščito volkov, h kateremu vas, kot odrasle Rdeče kapice, ki kličejo volkove nazaj v slovenske gozdove, vabimo, da bomo lahko kot ženske 'stekle z njimi'.
Zato pozivamo vse ženske (kajti vse ste umetnice), da začnete slikati na temo novega odnosa, ki bi ga ženska lahko imela z volkom in videle boste, da boste s tem pričele pogovor tudi s svojo lastno divjo dušo;)
© Miha Krofel
Rdeč plašček si deklica nadene ob menarhi - ko dobi svojo prvo menstruacijo in pot v gozd je iniciacijska pot, kako bo živela s svojo krvjo, kaj bo ustvarjala. Slikarske teme so zato lahko zelo široke, od pogovora z lastno krvjo, do poti v gozd, do stika z divjim, odnosa s psom - volkom, pogovora z Luno,… Rdeča nit slik naj bo pa dejansko vsaj nekaj rdečega. Narišite in fotografijo slike ter kakšno misel, ki se vam je ob slikanju morda porodila, pošljite na naslov neja.meta@gmail.com. Če vam je poezija bližje kot čopič, bomo veseli tudi tega izraza. Ko se nabere dovolj del, bomo naredili razstavo, ki pa bo naslednje leto 2020 gostovala še na različnih lokacijah po Sloveniji. V kolikor želite biti obveščeni še o vzporednih dogodkih na temo Rdeče kapice pa pišite na terraanima.info@gmail.com Namen natečaja je, da z umetniškimi deli dvignemo zavest o pomenu volkov, da s tem, ko jim posvečamo pozornost preko risanja krepimo njihovo kolektivno energijsko polje, da krepimo žensko dušo in vzamemo nazaj moč svoje krvi,… Posredni namen pa je tudi, da se s tem zoperstavimo zgodbam, ki načrtno demonizirajo naše zaveznike v živalskih oblikah. Postanite del gibanja Rdečih kapic Nove dobe, ki kličejo nazaj volkove v naše gozdove!
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj